CategorieBlog

Dit is mijn Blog. Ik schrijf hier wat mij bezighoudt of waar ik een punt van maak, maar niet elke dag. Ik wissel ook weleens van taal, mijn Engelstalige Blog posts kan je op mijn Engelse website lezen.

Ga naar mijn Blog op mijn Engelse website: http://leendert.vangemeren.co.uk/blog

Uitdaging

Slim zegJe kent ze wel, van die quizjes die je op Facebook uitdagen dat jij echt wel heel slim moet zijn om 10 van de 10 vragen goed te hebben.

En natuurlijk word jij uitgedaagd als ze zeggen dat minimaal 6 van de 10 Nederlanders deze test niet kunnen doen.

Lees verder

Het is zeker uw geluksdag!

GeluksdagHet gebeurde jaren geleden. We waren met ons gezinnetje op bezoek bij verre familie in België, lieve mensen, en we gingen een dagje door Antwerpen lopen om te shoppen.

Lees verder

Maar ik denk wel aan jullie hoor

Echte vriendenSinds vorig jaar, ik denk dat het ergens in oktober begon, is mijn Facebook account stuk. Het lijkt wel of er diverse database tables missen en sommige gelocked zijn.

Zo kan ik bijvoorbeeld niemand meer volgen of ontvolgen, zie ik geen afzonderlijke groepen meer (je weet wel, die je kan aanmaken voor familie, vrienden, specifieke vrienden, duivenvereniging, enzovoorts) en kan ik geen favorieten meer zien of nieuwe aanmaken in het menu linksboven.

Lees verder

Kwik Fit

Een tevreden klant“Een C9 bord agent? Nee, niet gezien.”

Ik heb nog geoefend op de schijnheilige toon maar het was gelukkig niet nodig. Hoe moet je anders bij de Kwik Fit komen?

Dat was alweer een nieuwe ervaring voor mij vandaag, een kapotte band van mijn brommobiel laten vervangen. Gelukkig snappen ze bij de Kwik Fit dat sommige mensen daar een beetje zenuwachtig van worden.

Lees verder

Ik ga een vlag ontwerpen

Boos!Ik ga een vlag ontwerpen.

Lees verder

Kleine kindjes worden groot

Trotse vader!Kleine kindjes worden groot.

Anouk is nu al 19, ze studeert op de universiteit en doet de Pabo. En nu heeft ze ook nog eens haar rijbewijs gehaald.

Lees verder

Vrrroemmm!

Vrrroemmm!Jawel, daar is de nieuwe brommobiel!

Het duurde even maar vandaag werd hij afgeleverd, de Microcar M.Go SXI F8. Vorige week bleek mijn vorige brommobiel plotseling niet meer geschikt om verder mee te rijden en moest ik een andere oplossing verzinnen voor mijn transport.

Lees verder

Balen!

Balen!Dat is balen! Vanochtend werd ik gebeld door de garage. Ze hebben vorige week mijn autootje opgehaald voor reparatie.

“Ik heb eigenlijk niet zo goed nieuws meneer. Tja, hoe moet ik het zeggen?” Dat was de openingszin. Eigenlijk wist ik het toen al.

Lees verder

Doodlopend spoor

Leendert is boos joh!Wanneer je met de Nederlandse Spoorwegen te maken hebt, dan ga je meestal van punt A naar B, je vertrekt ergens en komt aan op je bestemming. En dat is al decennia lang zo. En hoewel dat vrijwel altijd met vertraging gebeurt en soms een stremming kom je meestal wel aan op je bestemming.

Hoe anders is dat eigenlijk met hun personeel, met name de helpdesk, dan word je doel niet gehaald.

Lees verder

Spaghetti voor 4 personen

Voor 4 personen

300 gram spaghetti
400 gram gehakt
4 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 kleine ui
4 grote champignons
10 zwarte olijven
100 gram gedroogde tomatenreepjes
1 eetlepel gedroogde Oregano
1 eetlepel gedroogde Basilicum
1 theelepel zout
2 pakjes saus
1 mok melk
5 eetlepels Olijfolie

Bereiding

Snij de paprika’s in fijne kleine blokjes
Snij de ui in fijne kleine blokjes
Snij de knoflook heel fijn
Snij de olijven klein
Snij de reepjes gedroogde tomaten fijn
Snij de champignons in dikke plakken

Bak de gehakt rul in een grote wokpan met wat olijfolie. Zet ondertussen een grote pan met flink veel water op voor de spaghetti. Als de gehakt helemaal bruin is doe je alle bovenstaande ingrediënten erbij en schep je het om met een spatel voor ongeveer 10 minuten. Daarna doe je een eetlepel Oregano en een eetlepel Basilicum en een theelepel zout erbij. Doe dan de twee pakjes saus erbij en roer dit goed door. Zet het vuur of de kookplaat laag en laat dit pruttelen.

Ondertussen kookt het water voor de spaghetti wel en zet je er een bosje van rechtop in de pan en laat die in een cirkel uitzakken. Zodra het weer kookt maak je het met een metalen vork of vleesvork los van elkaar en roer je daarmee de spaghetti los van elkaar. Zet de kookwekker op 9 minuten.

Doe de mok melk bij de saus en roer deze goed door. Giet de spaghetti af in een vergiet. Doe de spaghetti weer in de pan en giet er een beetje olijfolie overheen en roer dit door.

Download dit recept in PDF formaat: spaghetti_voor_4_personen.pdf