Voor MadsDit gaat mij zo aan mijn hart. Ik zal het jullie vertellen, en ik zal dat heel simpel zeggen zoals het is.

Ik heb een neef met een kind dat ziek is.

Niet zo maar ziek, ik word wel weer beter ziek maar heel ziek. Het lieve jongetje werd geboren met een afwijking aan zijn lever waardoor hij al bij 7 maanden een donor-lever kreeg. Van zijn moeder. Maar dat ging niet goed en toen kreeg hij een donor-lever van iemand anders. En nu, 4,5 jaar verder, is ook die lever ‘op’ en wacht hij op een nieuwe donor-lever.

Zelf ben ik ook chronisch ziek en afhankelijk van donoren. Ik krijg bloedproducten van anderen, elke drie weken per infuus. Dat is makkelijk, bloed kan je wel een beetje van missen en ik ben er blij mee. Maar dat jongetje heeft pech, hij moet het hebben van een orgaan dat niet zo makkelijk te missen is. En daar zit ‘m de kneep:

Er zijn niet genoeg donoren.

Ik zet die zin bewust even apart zodat je die eerst op je kan laten inwerken. Deze week is het Donorweek. Van 9 tot 16 oktober wordt er extra aandacht gevraagd van jou om donor te worden. Denk daar eens over na. In de meeste gevallen merk je niks van jouw donatie want dan ben je er helaas al niet meer. Maar die beslissing om donor te worden moet jij zelf maken. Nu. Terwijl je leeft. Want dan kunnen anderen dat ook. Zoals dat lieve jongetje Mads.

Deel dit:

Leendert van Gemeren

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten meestal over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Gedreven door ADHD. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Meer Artikelen - Website

Volg mij op:
TwitterFacebookLinkedIn