BlijIk vond deze week mijn favoriete jeugdboek terug, verstopt achter alle ‘religieuze’ literatuur en andere boeken. Zeven jongens en ’n ouwe schuit. Het boek sprak zo ontzettend tot mijn verbeelding toen ik een jaar of twaalf of zo was. Ik denk dat ik het wel een keer of 20 heb gelezen. Minstens!

 

Zeven jongens en een oude schuit

Na 35 jaar weet ik echt niet meer precies wat de exacte inhoud van het verhaal was behalve dan dat de zeven vrienden met een boot door Nederland voeren. Maar als ik mijn ogen dicht doe dan zie ik nog steeds het exacte plaatje voor mij van een bloedhete zomerdag, een vaart, een boot en zeven vrienden.

En ik kan bijna de Kamille langs de waterkant ruiken, de gesprekken met een sluiswachter volgen, die roofvogel zien bidden boven een weiland. Eigenlijk weet ik het verhaal nog wel in grote lijnen maar het is echt te lang geleden voor de details.

Weet je wat? Ik denk dat ik het weer een keertje ga lezen ook! Kan mij het schelen.

Deel dit:

Leendert van Gemeren

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten meestal over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Gedreven door ADHD. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Meer Artikelen - Website

Volg mij op:
TwitterFacebookLinkedIn