Binnenkort is het zo ver!

BlijBeste familie en vrienden, fans van mijn werk, volgers van mijn blogs en anderen, vandaag heb ik heel goed nieuws: ik heb een uitgever gevonden die mijn derde boek wil gaan uitgeven.

De titel zal worden Met jou wil ik oud worden en daaruit blijkt al wat het thema is van de inhoud met eigentijdse poëzie en proza. Er zullen ook weer illustraties van eigen hand in te vinden zijn en binnenkort is het te koop in de boekhandel in een verrassende vormgeving.

Want na twee vorige publicaties kan je verwachten dat ook dit weer een kwaliteitsproduct is welke nu de vorige twee overstijgt. En dat wordt beloond, dit boek is landelijk te koop of te bestellen in jouw eigen favoriete boekwinkel. En in mijn eigen webshop als het zo ver is.

Ik hou jullie op de hoogte.

WWI remembrance day 2018

WWI 1914 – 1918. 100 years ago.

265248 Private Robert John Smith of the 9th Battalion, Norfolk Regiment, died in Flanders fields, 21/03/1918, Born in Mattishall, Norfolk. Enlisted in Norwich, Norfolk. Gerry Francis’ Granddad. Great Granddad of Annette and Chris and Malcolm. He and so many others gave their lives for us. We will never forget.

100 Reasons

100 Years ago there was no reason
For killing 100 Soldiers on a day or more
100 Years today
There are 100 reasons
That we’ve learned from 100 Years before
To live another 100 years again
Without a war

 

In de bibliotheek

Zo, dat is ook weer gedaan.

Mijn boeken heb ik net in een bubbeltjesenvelop gedaan, een nette brief erbij geschreven en even snel een ritje naar de bibliotheek waar ze zullen worden voorzien van een harde kaft, een streepjescode en informatie op de kaart aan de binnenkant.

Binnenkort zijn ze dan daar beschikbaar zodat je kan kennismaken met mijn werk. Kan je zo lang niet wachten? Dan bestel je alvast jouw eigen gesigneerde exemplaar in mijn webshop.

Vriendelijke groeten van uw Eemlandse Schrijver.

Een wonder

Een tijdje geleden, ik denk begin september, was ik een visje aan het eten hier in Vathorst en kwam er iemand naar mij toe en zegt: “Ik zie dat u hier aan tafel zit en u heeft een wandelstok bij u. Heeft u pijn?”

Dus vertel ik ik hem dat ik sinds 1993 na een ongeluk geen dag meer pijnvrij ben geweest. “Mag ik voor u bidden voor genezing?” vraagt hij. Nou, dat mag je doen maar je moet goed beseffen dat God geen horloge draagt dus het kan ook zijn dat Hij zegt “Dat wil ik best wel doen maar het kàn even duren”.

De beste jongeman gaat vervolgens intensief voor mij bidden aan dat tafeltje op het terras van de visboer. Of ik onmiddellijk vrij kon zijn want pijn was van de duivel en wij waren vrij van de zondeval. Amen. Ik zeg: Wat heb ik je nou gezegd? Het kan even duren, God laat zich niet verzoeken en wij moeten het nog even doen met de gevolgen van de zondeval ook al zijn we vrijgekocht van de zonden, wil niet zeggen dat we uit de penarie zijn. Maar de jongen was niet te vermurwen en zegt dat God heel goed luistert. Dat was ik met hem eens.

Ik heb het verhaal die avond thuis verteld aan tafel en ook uitgelegd dat ik al jaren gestopt ben met bidden voor genezing op staande voet omdat ik gewoon accepteer dat God ook weleens een ander plan met mij kon hebben.

Vrijdagmorgen word ik wakker, normaal een heel ritueel met langzaam op mijn zij, voetjes naar buiten, rechtop, de verplichte kreun en auw! en dan hetzelfde in omgekeerde volgorde bij de plee (en verder heb ik normaal gesproken ook de hele dag door pijn). Maar ik loop soepeltjes naar de wc en kom weer terug en ik zeg Christa, ik heb geen pijn in mijn rug meer! En dat heb ik nog steeds niet.

Ik vind dat een wonder.

Eemlandse Schrijver

Dat was nog eens een leuk bericht vandaag in de mail, een bericht van de Bibliotheek Eemland. Vanaf vandaag mag ik mijzelf Eemlandse Schrijver noemen en ben ik toegevoegd aan het Eemlands Schrijversgilde. En met die titel worden mijn boeken, Gedichtjes voor het slapengaan en A taste of love, toegevoegd aan de collectie van de bibliotheek hier in Vathorst, Amersfoort. Ze komen in de kast bij de espressobar op de tweede verdieping te staan zo is mij verteld. Ik ben er best wel trots op, het is een stukje waardering voor mijn werk. Eemlandse Schrijver, dat klinkt ook best wel deftig eigenlijk.

Hearing Aids

You can hardly see them, these little things behind my ears. This week I got hearing aids. For years now I have been experiencing hearing loss and I kept asking others -mostly my wife- to repeat what they were saying to me as I couldn’t understand it straight away.

People have been trying to reach me in numerous ways over the last ten years, talking slowly, loud, slowly and loud, spelling it out, getting irritated with me or becoming angry with me because I could not confirm what was said.