Breakie, breakie!

Op 2 oktober rij ik mee in een toerrit met brommobielen van De Brommobiel Club waarbij ik met Kronkelroutes een aandeel heb in de organisatie, ik heb daar veel zin in.

Even was het nog spannend omdat we de vergunning mogelijk niet op tijd kregen van de gemeente Nijkerk maar het is gelukt en het gaat dus door!

Als begeleiders van de colonne praten we met elkaar op kanaal 13 zodat de begeleider voorop weet wat er in de achterhoede gaande is. Het wordt echt een heel leuk evenement dat begint en eindigt bij de hoofdsponsor Bebro Brommobielen.

Wil je er iets meer over weten? Je leest het op mijn andere website.

Smokey and the Bandit

Vanavond is Smokey and the Bandit op televisie. En deel 2 komt er direct achteraan. Ik ga natuurlijk kijken en waarom dat lees je hieronder.

Toen ik 16 jaar was, was dit de eerste film die ik in de bioscoop zag. Ik ben op handen en voeten door het gangetje onder het loket door gekropen zonder te betalen.

Als je dan zo plat mogelijk onder het zware velours gordijn door tijgerde dan kwam er net niet genoeg licht de zaal in zodat de zaalwacht het niet merkte.

In Amersfoort na schooltijd was er in die tijd een film in één van de bioscoopzalen die er nu niet meer zijn. Volgens mij kostte een kaartje een Rijksdaalder toen en die had ik natuurlijk niet.

Natuurlijk ga ik vanavond kijken, zo’n herinnering is te mooi om niet te herbeleven.

Maar ik ga nergens meer onder een gordijn door kruipen hoor op mijn leeftijd.

Luisteren

Je kan van een moderne audicien niet verwachten dat deze alle kennis in huis heeft die vroeger relevant was maar tegenwoordig totaal achterhaald is. Dus toen ik na een servicebeurt van mijn hoorapparaten de auto startte en een rommelige fluittoon hoorde die in toonhoogte omgekeerd evenredig meeging met de beweging van mijn voet op het pedaal realiseerde ik mij dat er iets mis was met de instellingen, van mijn hoorapparaten dan, niet mijn brommobiel.

Continue reading “Luisteren”

Binnenkort is het weer Valentijnsdag

De tijd vliegt, 14 februari is het weer Valentijnsdag en wat is er dan leuker om het door mij geschreven boek Met jou wil ik oud worden cadeau te geven aan de liefde van je leven. Een boekje dat met liefde is geschreven en vol staat met gedichten over de liefde.

Het boek is te koop in elke boekwinkel in Nederland maar vanwege de lockdown is dat nu een beetje lastig. Waarom dan niet gewoon online bestellen bij Riemer & Walinga | De Boekverkoopers in Ermelo? Dat kan door op de afbeelding hieronder te klikken. Steun je boekhandel!

Blind

De Witte Heide was een winkel in Ermelo waar je eigenlijk alles kon kopen, van speelgoed tot gereedschap en van allerlei bezems tot losse pannendeksels. De eigenaar, Meneer Van der Velde, was blind en daarom werd de winkel door veel Ermeloers ook wel De Blinde Heide genoemd, gewoon voor de gein. We spaarden ons zakgeld op om er stuiterballen te kopen of goedkope verjaardagscadeautjes voor klasgenootjes van klas 5 of 6 en kochten er bezems, natuurleren zemen of andere huishoudelijke dingen voor onze moeders op hun verzoek, het was er heel goedkoop weet ik nog.

Meneer Van der Velde was een markant figuur, hij veegde vrijwel voortdurend in zijn stofjas de grijsblauwe linoleum gangpaden tussen de schappen met koopwaar en was altijd maar een paar meter uit onze buurt. Soms deden wij zachtjes fluisterend ons best om voor de grap wat speelgoed in onze zakken te steken, niet zo zeer om het ook daadwerkelijk te stelen maar omdat hij dat ALTIJD doorhad en ons voor de kont sloeg met die bezem van hem. En dan legden we het snel weer lachend terug. Het toverde ook altijd een grote lach op zijn gezicht, eigenlijk deden we het juíst voor hem!

Zijn familie gaf een boek over hem uit: Het geluk van Bram.

Interview NPO Radio 5 – Arbeidsvitaminen

De Coronacrisis duurt nu al zo’n tien maanden en de dagen rijgen zich in een saaie rij aaneen zonder echte afwisseling. Vogels zijn gevlogen naar warmere landen en hier is het koud dus zit ik vooral binnen.

Hoe ontzettend leuk is het dan als je gebeld wordt vanuit de studio van NPO Radio 5 om een interview te geven met Hans Schiffers van Omroep Max in De Arbeidsvitaminen.

Dus, waarom dan, hoor ik je bijna denken?

Continue reading “Interview NPO Radio 5 – Arbeidsvitaminen”

Een stukje rijden met de brommobiel

Ik vind rijden met mijn brommobiel erg leuk, iedereen weet dat wel onderhand. Vandaag reed ik bij elkaar ongeveer 140 kilometer door het Nederlandse landschap, dat is best veel. Vorige week reed ik op één dag ook al 120 kilometer, Christa haar auto moest weg voor onderhoud en ik haalde haar op en bracht haar er weer heen toen haar auto weer klaar was.

Continue reading “Een stukje rijden met de brommobiel”

Angst

De hele wereld weet het en er is denk ik geen enkel mens die nog zal zeggen, wat is er nou aan de hand. Elk land op aarde probeert het uit te bannen: de Corona pandemie.

Sinds een paar dagen laait het weer op, de tweede golf noemen ze het. En met inmiddels meer dan 34 miljoen ziektegevallen waarvan 1,1 miljoen mensen inmiddels zijn overleden is het ook een ziekte waar we in de hele wereld bang voor moeten zijn.

Continue reading “Angst”

20 JAAR VANGEMEREN.NL!!! 🎈🎈🎈

Op 20 september 2000 registreerde ik het domein vangemeren.nl en sindsdien heeft het een aantal gedaanteverwisselingen ondergaan. Tegenwoordig wordt de inhoud voornamelijk bepaald door mijn werk als schrijver, mijn blogs maar je kan er ook mijn foto’s vinden door er /fotografie achter te typen of de door mij ontworpen gerechten met /recepten.

Ben je benieuwd wat je er vandaag de dag op kan vinden? Kijk hier wat rond en geniet.