Gepost op

Hypocriet

Op school leerde ik ooit dat het Griekse woord hypocriet ‘acteur’ betekent, iemand die zich anders voordoet dan hij of zij is en het was een woord met een negatieve lading in die tijd. Goeie uitleg dacht ik toen en regelmatig denk ik nog weleens daaraan terug. Zeker de laatste tijd nu de Gemeenteraadsverkiezingen er aan zitten te komen. Want mijn Facebook en Twitter tijdlijnen worden momenteel overspoeld met oproepen om toch vooral op bepaalde politieke partijen te gaan stemmen.

Verder lezen Hypocriet

Gepost op

Een nieuwe Facebook pagina

Vriendelijke vrienden! Een paar maanden geleden heb ik mijn facebook pagina’s samengevoegd want het leek mij makkelijker om dat zo te beheren. Maar ik heb er geen rekening mee gehouden dat het posten van Engelstalige gedichten tussen de Nederlandse poëzie die ik schrijf kennelijk een beetje verwarrend is voor zowel mijn Nederlandse als mijn Engelse vrienden.

Verder lezen Een nieuwe Facebook pagina

Gepost op

Time traveling

Many years ago I lived in England for a few years, I am sure I have told you all about it on many occasions. Even though I love my life in The Netherlands, the love of my life my wife, and my four children and all the friends I have here, I do long to be there at times.

I think it has to do with all these great memories I have of those good time I had as a young man, being in England, having friends around me there (just as I have them around me here nowadays) and not in the least the British food. Yes, there are times I wish I could just pop over for a pint or a proper English meal.

Verder lezen Time traveling

Gepost op

Rest in Heavens Peace Billy Graham

One of the jobs, in fact the first ever job I had -even though it was a long time ago- I remember so well.

In 1986 I got a job at the office of BGEA (Billy Graham Evangelistic Association) in Amsterdam working as an Office Assistant and later as a Steward at the RAI conference building. It was a job with great colleagues. Introduced by a dear friend (who is sadly long longer with us) I got a job high up in a tower block with offices (first time in an elevator). My job was to water plants at the office, amongst numerous other duties such as running errands, making coffee and cutting cake for guests, preparing mailings and much more. You can say I was the general dogsbody at the office, being able to stick my head around every corner to say hello to every colleague in the building and we had loads of fun too.

Verder lezen Rest in Heavens Peace Billy Graham

Gepost op

Terug van weggeweest: Treintjes op Zolder

Treintjes op Zolder

Jaren geleden was ik de beheerder van een toen vrij populaire website, Treintjes op Zolder met allerlei nieuws en evenementen die met modeltreinen te maken hebben. Vanwege allerlei redenen, bezuinigingen, gezondheid en zo, bleek het toen voor mij niet meer mogelijk om deze website te onderhouden en gaf ik de domeinnaam weg.

Ik heb daar eigenlijk altijd spijt van gehad en toen deze domeinnaam vorige week vrijkwam heb ik die weer opnieuw geregistreerd, nu met een bijkomende reden: een SEO project voor mijn bedrijf.

De afgelopen avonden heb ik er een nieuwe website op gezet met een nieuwe frisse uitstraling en een nieuwe versie van het oude bekende logo. Ben je benieuwd hoe het er nu uitziet? Neem eens een kijkje!

http://www.treintjesopzolder.nl

Gepost op

Huis te koop

Featured Video Play Icon

 

UPDATE: Verkocht!

De afgelopen weken waren best wel spannend. Als gezin hebben wij gesprekken gehad over wat we wilden doen de komende jaren, waar we ontevreden over waren en waar wij eigenlijk heen wilden. En het bleek dat we het allemaal met elkaar eens waren: dat zou niet hier in Zoetermeer zijn op de lange termijn. En Christa en ik wonen hier al heel lang met inmiddels vier kinderen waarvan er twee al even ergens anders wonen.

Begrijp mij goed, wij wonen hier al heel lang en met heel veel plezier, zeker in dit huis. Het is groot, biedt veel privacy aan iedereen en is lekker stil en niet gehorig. Met dit huis zijn wij niet ontevreden maar na zoveel jaren hier willen wij toch wat anders. En wat dat is? Dichter bij familie, een beetje stillere omgeving en woonplaats, dichterbij de roots van Christa en dichter bij de plek waar wij opgroeiden.

We besloten dus om een ander huis te gaan zoeken en de beste locatie daarvoor bleek Amersfoort te zijn. En zo begon het proces van accepteren, zoeken, opruimen en nadenken over de nieuwe plannen. En weggooien. Dat bleek voor ons allemaal toch best nog wel een ding, als ik voor mijzelf spreek dan moet ik bekennen dat ik de afgelopen decennia heel erg gehecht ben geraakt aan dingen om mij heen die ik nu achteraf best eerder los had kunnen laten. Maar goed, de grofvuil ophaaldienst is langs geweest en het is definitief en alles wat we voorlopig niet direct nodig hebben is ingepakt, het huis is klaar voor kijkers.

Nu komt het spannendste deel van ons nieuwe avontuur: de bank, de makelaar, de zoektocht. De bank is geregeld, maar dat blijft verder binnenshuis. De makelaar, dat is Van Herk Makelaardij zoals je ook in bovenstaande video kan zien. Dat bleek een goede keus te zijn, zij hebben ons huis professioneel gefotografeerd en in een video verwerkt en we staan goed op hun website en Funda. Dus, laat de potentiële kopers nu maar komen, wij zijn er klaar voor. Ons huis staat sinds vannacht ook op Funda, weet jij iemand die graag hier in Zoetermeer wil wonen? Geef dan een link naar dit blog door, of deel het op Facebook. De koper krijgt de pagina erbij van ons.

 

rhoonstraat_6_2729gr_zoetermeer_24-06-2016

Huis te koop in Zoetermeer: Rhoonstraat 6.

En ondertussen klinkt hier House for Sale van Lucifer uit de speakers. Ik word er toch wel een beetje soft van.

Gepost op

De politiepet – Update

Ik ben net twee keer gebeld door een medewerker van Politie Zoetermeer. Ik zal de beide gesprekken zo goed mogelijk proberen te verwoorden zodat iedereen recht wordt aangedaan.

Verder lezen De politiepet – Update