Gepost op

Schön ist die Welt

On a perfect early Sunday evening where earlier my family was gathered in the house for a meal now scattered over four floors and Doris Day is singing with the most wonderful angelic voice ever heard on earth in perfect German Schön ist die Welt I am now sinking back in my armchair to reminisce about that same feeling years ago in another time and place so far away and yet I am in another castle of my own but for me it doesn’t matter as I am perfectly content and the world ís a beautiful place and I can close my eyes.

Gepost op

Feest der herkenning

Vanmiddag hadden we een feestje bij de Hockey club van Joris. Christa en Joris gingen op de fiets, ik ging zelf met mijn Grommobiel (want Sjoemeldiesel is uit de gratie na een paar akkefietjes met autofabrikanten laatst). Nou dat was lachen zeg en gelijk ook een kans om even te ‘minglen’ zoals ik dat altijd noem. Even kijken of er leuke mensen zijn.

Strak geparkeerd

Verder lezen Feest der herkenning

Gepost op

Ongevraagd

Het duurde even voordat ik het door had. Op maandag werd ik door twee energiebedrijven gebeld, onbekende namen. Op dinsdag gebeurde dat weer en toen begon ik er een vervelend gevoel bij te krijgen. Ja ok, ik geef eerlijk toe dat het een vervelend gevoel is, gepaard met frustratie, irritatie en een klein beetje boosheid.

Verder lezen Ongevraagd

Gepost op

Kronkelroutes, Amersfoort – Ermelo

Brommobiel route Amersfoort Ermelo deel 1Soms moet je net even iets verder rijden met je brommobiel dan dat je durft. Zoals bijvoorbeeld dit ritje van Amersfoort naar Ermelo. Op internet zijn weinig routeplanners te vinden die je de weg wijzen waar je wel met je brommobiel mag rijden en waar juist niet. Ik kan het je ook niet allemaal vertellen maar wel mijn eigen ervaring delen met onderstaande routebeschrijving. Moeilijkheidsgraad 3.

Verder lezen Kronkelroutes, Amersfoort – Ermelo

Gepost op

Surrealisme

Even geleden ging ik met Liset naar Het Dichters Bal. Vooraf bleek al dat wat we gingen zien onze verwachting zou overstijgen, het thema was Surrealisme. En dus schreef ik met Neon het woord Poet op mijn gilet, dat was voor mijn doen eigenlijk best wel surrealistisch, een knipperend Neon bord dat vertelde wat ik ben, een dichter.

Vrolijk gingen we op weg, met de trein naar Amsterdam. Bij aankomst stond een echte Struisvogel bij de ingang van Vondel CS, in het Vondelpark. En om ons heen verschenen vreemde creaties, de één nog gekker dan de ander.

Verder lezen Surrealisme

Gepost op

Jeugdsentimenten

Showroom, Farce Majeur, Mensen zoals jij en ik, Glamourland, De Stoel, De Fabriek, Toppop, Swiebertje, Pipo de Clown, Pommetje Horlepiep, Barbapapa, Wickie, Dunderklumpen!, Karlsson på taket, Pippi Langkous, Dick Turpin, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, De Film van Ome Willem.

Zo. Nu hebben jullie allemaal weer wat om lekker herinneringen over op te halen.

Gepost op

Ik hou mijn rug recht

Een paar dagen geleden hadden Joris en ik een beetje lol, er stond een plaat op van Frank Sinatra en ik deed een voorzichtig dansje. Joris nam het snel op met een iPhone en ik -ok, dat was een beetje impulsief- zette het filmpje op Facebook.

Al heel lang heb ik chronische rugpijn, onderin mijn rug door artrose en schade door ongeval, dan een stukje niks, tussen mijn schouderbladen een oude hernia van een ander ongeval en in mijn nek een recente hernia. Door zenuwschade voel ik mijn rechterbeen maar voor een deel en ook mijn linkerhand is door de nekhernia gevoelloos geworden. Mijn rug heeft het door schade van ongevallen een beetje opgegeven helaas.

Verder lezen Ik hou mijn rug recht

Gepost op

Yawn

I never recovered from that fire alarm that went off early this morning, I just can’t stop yawning all day long.

This morning we were all ‘alarmed’ so to speak when my beloved woman decided to use deodorant spray right underneath the fire and smoke detector. Not a wise idea as it appeared.

I tried to go to sleep again after that but when I lay in bed after I switched it off I just had to laugh. I mean, how many times in your life will it happen that you stand on a chair at 6 in the morning in front of the love of your life shouting, “it’s ok love don’t panic, I love you dear!”? Butt naked?

Gepost op

Pech op pech

Vanochtend ging ik in mijn brommobiel op weg naar de garage, BebrO in Hoevelaken. Dat was eigenlijk best wel spannend want dat ritje had ik nog niet gereden, voor alles is een eerste keer. Maar het ging eigenlijk best al maakte de brommobiel behoorlijk wat lawaai. Ik ging er vanuit dat ze de flex pijp zouden vervangen en dat het daarna weer gepiept zou zijn voor een tijdje.

Verder lezen Pech op pech

Gepost op

Teveel om op te noemen

Ik zit graag met mijn neus op Social Media, de meesten van jullie weten dat inmiddels. Het is een leuke manier om zeg maar, “je waar te koop aan te bieden”.

Mijn favoriet is instagram, ik post er regelmatig, bijna dagelijks, een foto van iets. De plaat die ik heb opgezet, een plaatje van een heerlijke maaltijd (ja, dat mag nog steeds), een gedicht dat ik heb geschreven en een foto (meestal macro) die ik in de natuur heb gemaakt. Teveel om op te noemen eigenlijk.

En dan is het lastig om een instagram account leuk te maken en je volgers te houden. Want de één vindt dit leuk, de ander dat en dan krijg je er telkens volgers bij die vervolgens afhaken omdat je niet laat zien wat zij op instagram zoeken en leuk vinden. En zo kreeg ik vandaag van iemand de tip: scheid je werk. Foto’s bij foto’s, gedichten bij gedichten en de plaatjes uit je leven in je persoonlijke blog. Want anders heb je één account met teveel om op te noemen.

Persoonlijke account: @leendertvangemeren
Poëzie: @poezievanleendert
Fotografie: @fotosvanleendert
English Poetry: @thehandsomepoet

instagram