Gepost op

Pech op pech

Vanochtend ging ik in mijn brommobiel op weg naar de garage, BebrO in Hoevelaken. Dat was eigenlijk best wel spannend want dat ritje had ik nog niet gereden, voor alles is een eerste keer. Maar het ging eigenlijk best al maakte de brommobiel behoorlijk wat lawaai. Ik ging er vanuit dat ze de flex pijp zouden vervangen en dat het daarna weer gepiept zou zijn voor een tijdje.

Verder lezen Pech op pech

Gepost op

Teveel om op te noemen

Ik zit graag met mijn neus op Social Media, de meesten van jullie weten dat inmiddels. Het is een leuke manier om zeg maar, “je waar te koop aan te bieden”.

Mijn favoriet is instagram, ik post er regelmatig, bijna dagelijks, een foto van iets. De plaat die ik heb opgezet, een plaatje van een heerlijke maaltijd (ja, dat mag nog steeds), een gedicht dat ik heb geschreven en een foto (meestal macro) die ik in de natuur heb gemaakt. Teveel om op te noemen eigenlijk.

En dan is het lastig om een instagram account leuk te maken en je volgers te houden. Want de één vindt dit leuk, de ander dat en dan krijg je er telkens volgers bij die vervolgens afhaken omdat je niet laat zien wat zij op instagram zoeken en leuk vinden. En zo kreeg ik vandaag van iemand de tip: scheid je werk. Foto’s bij foto’s, gedichten bij gedichten en de plaatjes uit je leven in je persoonlijke blog. Want anders heb je één account met teveel om op te noemen.

Persoonlijke account: @leendertvangemeren
Poëzie: @poezievanleendert
Fotografie: @fotosvanleendert
Treintjes op Zolder: @treintjesopzolder
English Poetry: @thehandsomepoet

instagram

Gepost op

Een nieuwe start

Vandaag 6 jaar terug lag ik in het ziekenhuis, longontsteking. Facebook herinnerde mij er aan. Het was het begin van een heel ander leven met elke drie weken een infuus, een nieuwe start. Daarvoor had ik elk jaar wel een of twee keer longontsteking. Twee jaar ervoor was ik aangemeld voor een medisch experiment met Nanogam en had ik een heel jaar lang elke drie weken infuus om te kijken hoe een mens reageerde op het gebruik van humaan immunoglobuline.

Verder lezen Een nieuwe start

Gepost op

Kronkelroutes, Amersfoort – Ermelo

Brommobiel route Amersfoort Ermelo deel 1Soms moet je net even iets verder rijden met je brommobiel dan dat je durft. Zoals bijvoorbeeld dit ritje van Amersfoort naar Ermelo. Op internet zijn weinig routeplanners te vinden die je de weg wijzen waar je wel met je brommobiel mag rijden en waar juist niet. Ik kan het je ook niet allemaal vertellen maar wel mijn eigen ervaring delen met onderstaande routebeschrijving. Moeilijkheidsgraad 3.

Verder lezen Kronkelroutes, Amersfoort – Ermelo

Gepost op

Brood nodig

De titel zegt het en de spatie is bewust. We zijn net neergestreken in Amersfoort en zoeken een “Warme Bakker”. In Zoetermeer was ik vaste klant bij Jongerius, ik werd er altijd direct herkend en vriendelijk begroet.

Jongerius heeft Allison’s Wholemeal (with nowt taken out). Lekker zwaar Speciaal Brood maar niet klef en ouderwets vullend. Als ik daar mijn brood kocht had ik altijd het idee dat ze meer gewicht voor de prijs meegaven, en niet alleen met Allison’s maar ook met Tijger Wit, Basis Donker, Monnikenbrood, Andes en Waldkorn.

Bij het afscheid kreeg ik een heerlijk Appel Spelt Taartje kado van de dames in de winkel in Segwaert. Bedankt Jongerius voor al die jaren heerlijk brood in Oosterheem en Segwaert.

Appel Spelt Taartje van Jongerius

Maar nu wonen we in Amersfoort en ik krijg het idee dat wanneer je een kerk zoekt je uit zo’n 30 soorten kan kiezen van zwaar tot licht maar een Warme Bakker vinden die Speciaal Brood bakt nog weleens een Spelt in een Hooiberg kan zijn.

Gepost op

Bye Bye Facebook

Ik gebruik Facebook om contact te hebben met vrienden dichtbij en verder weg. Ik ben al jaren erg blij met de functionaliteit van het platform, het feit dat ik dingen uit mijn eigen leven kan delen met mijn vrienden in Engeland, en ik leef met hen mee via de berichten die zij plaatsen. Ja, ik bid zelf voor ze aan de hand van dingen die zij delen met mij. Na 35 jaar dat ik ze uit het oog verloren was zie ik ze nu weer, ook al is het dan niet vaak IRL.

NameTests

Verder lezen Bye Bye Facebook

Gepost op

Reclame

Natuurlijk snap ik dat er geld verdiend moet worden. Ook op internet, een website onderhouden kost geld. Maar om nu telkens popups te moeten wegklikken, of nog erger, popunders eventueel mèt geluid, dat gaat mij te ver.

Ik heb er jaren geleden al iets op gevonden, ik gebruik namelijk een Apple Mac. En dat heeft een transparant besturingssysteem, je kan alles bekijken. Door de opgedane kennis in al die jaren ben ik er achter gekomen dat je zo ongeveer elke website, reclame of afbeelding kan blokkeren zonder dat scripts op een website door hebben dat je hun reclame blokkeert. Die scripts detecteren namelijk of je een reclame blokkeer app gebruikt.

Verder lezen Reclame

Gepost op

De Helpdesk van de bank

“Spreek duidelijk uw vraag in.”

– Ik wil een bankpas vervangen.

“Goeidemiddag nee avond zeg, ik ben Lammechien Smokstra, zeg wat kaan ik voor u doen zeg?”

Mijn bankpas is stuk en die wil ik vervangen.

“Nou dat is me toch ook wat zeg, dus u kunt niet meer pinn’n?”

Nee, en ook niet contactloos betalen.

Verder lezen De Helpdesk van de bank

Gepost op

Internet en hoe het op je computer te krijgen

De afgelopen dagen hadden wij geen internet. Maandag zo rond half vijf ging het stuk, zonder geknipper, zomaar plotseling weg. En het kwam niet terug. Eerst dacht ik nog, zoiets duurt maar een minuut of zo maar na het eten was het er nog steeds niet. Vanaf dat moment ging het hard tegen hard, kinderen eisten de hotspot van de databundel van mama op, mama weigerde en dit leidde weer tot harde conflicten over het nut en noodzakelijkheid van internet.

Verder lezen Internet en hoe het op je computer te krijgen

Gepost op

Kronkelroutes, Zoetermeer – Leiden

Soms moet je net even iets verder rijden met je brommobiel dan dat je durft. Zoals bijvoorbeeld dit ritje van Zoetermeer naar Leiden. Op internet zijn weinig routeplanners te vinden die je de weg wijzen waar je wel met je brommobiel mag rijden en waar juist niet. Ik kan het je ook niet allemaal vertellen maar wel mijn eigen ervaring delen met onderstaande routebeschrijving. Moeilijkheidsgraad 1.

Verder lezen Kronkelroutes, Zoetermeer – Leiden