Balen!

Balen!Dat is balen! Vanochtend werd ik gebeld door de garage. Ze hebben vorige week mijn autootje opgehaald voor reparatie.

“Ik heb eigenlijk niet zo goed nieuws meneer. Tja, hoe moet ik het zeggen?” Dat was de openingszin. Eigenlijk wist ik het toen al.

Vorige week merkte ik al bij het rijden dat er iets aan mankeerde, het autootje schudde heel erg bij het gas geven en het rechter achterwiel stond zichtbaar scheef. Een probleem voorin en achteraan vermoedde ik toen al. Maar total loss? Echt? Nee, die kwam hard aan. Het ding heeft geen restwaarde waardoor de kosten voor reparatie niet verantwoord zijn, daar komt het op neer eigenlijk. Het subframe voor en de ophangingsbrug achter zijn doorgerot.

En nu? Geld voor een ander autootje heb ik niet (ik heb dit autootje vorig jaar ook gekregen) en deze mag zoals die nu is niet meer de weg op volgens de garage. Die garage, Vollebregt Brommobiel, staat trouwens bekend om hun eerlijke en vakkundige advies dus ik twijfel er niet aan dat ze het ook bij het rechte eind hebben.

Wordt vervolgd.