Computer Nerd

Leendert als KwajongenOp school was ik Ere-Lid van de Computer Nerd Club. Na schooltijd konden wij kennismaken met de Commodore 64, MSX, Sinclair en de Atari spelcomputer. Computers van formaat.

Wilde je jezelf op het LBO profileren als de Nieuwe Intelligentsia dan moest en zou je in dat uurtje na de lessen met je vingers aan een toetsenbord vergroeid zitten te blokken op Basic, computers waren een complete bezienswaardigheid in die dagen.

Ze maakten bijgeluiden, ze roken naar verbrande componenten, ze faalden hopeloos in opslag en rekenkracht en wij kwamen tekort in de kennis van het programmeren maar dat veranderde al snel met de tijd.

Nu moeten we erom lachen, 4,77 MHz op de klok en een intern geheugen van 64Kb. Cassettebandjes om je programma’s op te slaan die dan opgezocht moesten worden en een minuut of 3 nodig hadden om te laden.

Maar het was fantastisch ook al droomden we in slechts 16 kleuren of monochroom.

Mijn eerste computer, gekocht in 1989 voor £1400 (toen die £ nog ƒ6,30 was!)

De dag dat de kale rector zei “Ik wil je hier nooit meer zien!” ging ik vechten voor mijn erkenning en daarna keihard aan het werk nadat hij overstag was gegaan. En met succes, in het geheel niet voldaan met slechts 1 diploma met veel te hoge cijfers op B-niveau kreeg ik mijn tweede diploma na een jaartje extra tentamens en examens. Met mooie cijfers op C-niveau. CN. Computer. Nerd.

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.