De donkere dagen

Meisje met mobiel in hand op de fiets, zonder verlichting x 3. Hockeyjongeren j/m zonder verlichting x 7. Man die oversteekt in het zwart, onverlicht. Man en vrouw in donkere kleding zonder reflectiestrepen of verlichting, zwarte hond zonder feestverlichting aan de halsband x 3. Meneer op snorfiets zonder verlichting turend op mobiel op rotonde x 1 (want niemand anders kan zó oliedom zijn). Fietser met alleen achterlicht die plotseling linksaf slaat voor je zonder handje uitsteken, donkere kleding, geen retroreflecterende materialen.

Met als triest dieptepunt een meisje dat in het donker bij de rotonde over de stoep zonder licht reed en zo gefocust was op haar mobiele telefoon dat ze bijna door mijn rechterportier reed toen ze de stoep af fietste waar ik stond te wachten op een paar fietsers die wel over het fietspad reden en gewoon opletten en verlichting aan hadden haal adem Leendert.

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.