De garage

Vanmiddag bracht ik door in de wachtruimte bij Bebro Brommobielen in Hoevelaken. Mijn brommobiel is een Microcar uit 2009 die heel lekker rijdt maar ja, net als bij gewone auto’s slijten de onderdelen bij gebruik en moet er soms wat vervangen worden.

Vandaag was het dus tijd voor “De Grote Beurt” en dus werd olie, brandstoffilter en de V-snaar vervangen, de remmen nagekeken en het bandprofiel gekeurd. Het hoort er bij, rijden kost nou éénmaal geld. Net als bij de vorige dealer kom ik graag in de showroom, een klein beetje jaloers kijken naar de nieuwere modellen.

Er staat bijvoorbeeld nu een prachtige Grecav Sonique -die ik al jaren wil hebben- en ik kan er de lucht van luxe leder opsnuiven. Los van wat er aan moois staat te glimmen, het is een mooi bedrijf en er werken leuke mensen. Mensen met “People Skills” trouwens, dat ontdek je nog meer als je goed luistert. Mooi vak, dat auto’s verkopen.

Oh en mijn brommobiel rijdt weer een stukje lekkerder dan op de heenweg. Ook mooi.

Share this:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.


Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Leave a Reply