De nieuwe omgeving

Nu we zo’n vijf maanden verhuisd zijn keert de rust weer terug in huis. Ons nieuwe huis. De vakantie is voorbij, de kinderen naar school en Christa is weer aan het werk. Ze gaat ’s morgens heel vroeg weg en we duiken er samen meestal ook weer om 10 uur ’s avonds weer in anders kunnen we er niet tegen en worden we sjaggereinig. Het huishouden draait weer als normaal en de was draait na het ontbijt.

Voor mij is het eindelijk weer eens tijd om de natuur in te gaan om op te laden. In Zoetermeer ging ik daarvoor meestal naar het Westerpark maar hier in Amersfoort moet ik mijn favoriete fotografieplek nog ontdekken. Achter de wijk, in de weilanden, zijn brede sloten vol leven te vinden.

Honderden Roodvoorntjes zwemmen er in en erboven schieten dikke Libelles heen en weer. Door de weilanden lopen Ooievaars te scharrelen naar hapjes en langs de slootkanten staan tientallen Reigers te wachten tot hun lunch langs komt springen. Ik heb ze overigens nog niet op de foto kunnen krijgen hier, de kikkers, maar ik heb ze al wel gehoord.

Het leuke van de weilanden van Arkemheen hier achter is dat er overal wel een bruggetje is om mijn Brommobieltje neer te zetten. De regels zijn duidelijk: is het hek open, dan is de boer met een tractor op het land. Is het hek dicht, dan parkeer je. En met een beetje geduld word ik beloond zoals je ziet.

Share this:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten meestal over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Gedreven door ADHD. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Geef een reactie