Gepost op

De politiepet – Update

Ik ben net twee keer gebeld door een medewerker van Politie Zoetermeer. Ik zal de beide gesprekken zo goed mogelijk proberen te verwoorden zodat iedereen recht wordt aangedaan.

In het eerste gesprek heeft de medewerker van de politie aangegeven dat het proces verbaal onterecht is uitgeschreven en indien mogelijk wordt vernietigd. Als dit niet kan dan krijg ik vanuit bureau Zoetermeer ondersteuning bij de Officier van Justitie om het proces verbaal alsnog nietig te laten verklaren.

“Overigens is het niet zo meneer van Gemeren dat bij ons niet de juiste kennis aanwezig is, u heeft het namelijk over jullie en dat is niet waar. De kennis is bij de Politie Zoetermeer wel aanwezig alleen misschien niet bij elke collega. Ze hebben hier een fout gemaakt die ik ga proberen te herstellen.” Waarop ik aangaf dat ik met ‘jullie’ specifiek deze twee politieagenten bedoelde.

Hij ging zijn collega’s niet afvallen -terecht trouwens- want hij was niet bij de staande houding geweest maar hij kon zich voorstellen dat ik boos werd omdat ik voelde dat mij in die situatie onrecht werd aangedaan. En ik gaf aan dat ik natuurlijk niet het advies van zijn collega ging opvolgen om op het fietspad te gaan rijden met mijn brommobiel. Mocht ook helemaal niet zei hij.

Even later nog een belletje: “Ik heb goed nieuws voor u. We hebben hemel en aarde bewogen maar het proces verbaal is uit het systeem gehaald. Mijn collega biedt zijn excuses aan want hij zat fout. Hij en ik hebben het ook nog even doorgepraat en hij ziet nu ook in dat u met uw brommobiel daar gewoon mag rijden.”

C15 verkeersbord

Dus ik word niet meer staande gehouden in het vervolg als ik op een weg rijd met een C15 bord? “Inderdaad meneer, dat zal niet meer gebeuren. U mag daar van de Oostweg en de Willem Dreesweg gebruik maken en ook andere hoofdaders in Zoetermeer waar geen specifiek verbod voor brommobielen geldt, zoals een C9 bord bijvoorbeeld. Behalve waar het overige verkeer 80 km per uur of harder mag, daar mag u niet komen.”

Dus, een net gesprek met een redelijke agent van de Politie in Zoetermeer. Die dus wel degelijk de kennis in huis heeft, alleen niet iedere agent is (was) op de hoogte. Einde discussie.

Brommobiel

Dit blog is een vervolg op het vorige blog, Boven jullie (politie)pet.

Aanvulling 27 januari 2018: Helaas, het plezier was van korte duur.

Aanvulling 30 januari 2018: Opgelost!

Share this:

Geef een reactie