Gepost op

Dit ben ik

Dit ben ik dus, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn zoals oude Engelse series op TV zoals All Creatures great and Small, mechanische horloges, bifocale brillen en langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan.

Ik schrijf gedichten over het leven, mijn eigen ervaringen met mijn gezin, mijn geloof in God en de natuur en andere dingen. Ik ben ook gek op oude Engelse films waarin eigenlijk niet zo veel gebeurt zoals bijvoorbeeld To sir, with love (1967).

Het moderne leven kan ik niet goed bijbenen en dat komt ook doordat ik ADHD heb en astma. Ik vind dat niet erg, sommige mensen vinden mij vreemd en ik weet ook zelf wel dat ik een klein beetje excentriek ben maar dat geeft niets. Jij mag mij vreemd vinden, ik kan daarmee omgaan.

Ik houd van glimmende dingen en draag graag veel ringen, kettingen en armbanden en zo.

Ik ben gek op oude modelspoortreinen, het liefste uit de sixties en seventies. Ik zou graag een mooie treinbaan willen bouwen hier in huis maar daar is helaas geen plaats voor. Misschien over een paar jaar, dan maak ik er ruimte voor en dan wordt het de mooiste baan ooit.

Ik ben chronisch ziek, een gendefect maakt dat ik veel te weinig witte bloedlichaampjes aanmaak en mijn hart doet soms ook een beetje raar. Ik loop met een wandelstok want anders val ik om (artrose).

Elke drie weken krijg ik een infuus om mijn bloed aan te vullen. Krijg ik dat niet dan word ik ziek en krijg ik longontsteking. De infusen zijn zwaar en ik val meestal na een paar uur al in slaap. Ik word dan wakker met schele hoofdpijn. Iedereen is lief voor mij op die dag en er is altijd wel iemand die mijn boterhammetjes voor mij smeert.

Ik fotografeer graag, het liefst bloemetjes en beestjes. En ook wel portretjes van mijn vrouw en kinderen. Ik deed dat het liefst met een oude Nikon F4E maar ze verkopen bijna geen rolletjes meer. Dus fotografeer ik digitaal met een Nikon D3100. Ik ben gek op Bokeh (wazige achtergrondjes) en Macro foto’s, lekker met mijn neus er dicht bovenop.

Ik draai eigenlijk nooit meer CD’s, ik heb een buizenversterker en een platenspeler en kan daar van genieten. De platenspeler is in 2017 volledige gereviseerd met nieuwe bedrading en onderhoud aan motor en mechaniek.

Ik ben een visliefhebber, een verse haring met ui, kibbeling, garnalen of een lekkerbek, je kan er mij midden in de nacht voor wakker maken. En als je mij echt aan het janken wil hebben breng je een gerookte paling voor mij mee.

Ik kook graag voor mijn gezin en voor vrienden, het liefst stevige dingen zoals stamppot met stoofvlees, bitterkoekjespudding of Engels Ontbijt.

Mijn kinderen zijn ook gek op mijn Lasagne of Burritos of mijn eigen uitvinding: Pasta Toscana (Tagliatella al Fiorno). Omdat ik niet meer werk (daar kom ik zo nog op terug) heb ik meer tijd om uitgebreid te koken (als ik er energie voor heb) en worden er steeds vaker verse ingrediënten en kruiden gebruikt.

Sinds februari 2014 werk ik niet meer, ik ben nu sinds 2000 ziek en word niet meer beter en ik ben afgekeurd. Toch zit ik niet in de put of zo hoor, ik vul mijn dagen met zorgen voor mijn gezin en met schrijven van gedichten en verhalen. Die gaan meestal over het leven, over de dingen waar ik mij over verbaas, ontroerd wordt, over God (ik geloof in Hem) en alles wat er om mij heen gebeurt.

Ik heb een paar hele goede vrienden, twee er van ken ik al sinds de eerste klas van de lagere school. Hoewel ik ze niet zo veel meer spreek, we hebben allemaal een groot gezin en zij hebben een drukke baan, zijn we toch altijd vrienden gebleven. Ik heb ook een paar vrienden in Engeland, ik heb daar een tijdje gewoond.

oldhall-lph-passepartout

Hoewel ik heel erg van Engeland houd met een passie ben ik toch door en door Nederlander. Ik hang mijn wasjes op in de tuin op klompen en heb altijd een echte rode zakdoek bij me.

Ik ben tegenwoordig veel thuis en veel alleen. Ik vind dat niet zo heel erg meer al zou ik soms weleens er uit willen om gewoon ergens bij een vriend een biertje te kunnen drinken. Elke dag maak ik een wandeling naar de winkels en op dinsdag naar de markt voor een visje. De kinderen houden mij bezig en ik verveel mij nooit.

Ik ben op een punt in mijn leven gekomen waarop ik veel dingen graag anders zag, mijn gezondheid bijvoorbeeld, maar ik ben niet ongelukkig. Elke dag is uniek en ik geniet van de meeste dagen. En als dat niet zo is dan krijg ik steun van God en van vrienden, als het infuus zwaar is, als ik te weinig adem heb of geen energie, dan komt er altijd wel uitkomst. Ik geniet van het leven.

Share this:

Geef een reactie