Gepost op

Eekhoorntjes op het gras

Vandaag is het de geboortedag van mijn oma. Ze overleed in 1986 en dat is alweer zo lang geleden dat herinneringen uit dat jaar vaag zijn geworden. Maar sommige dingen vergeet je nooit.

Zoals het huisje van oma in Garderen. In de winter was het er mooi, een dik pak sneeuw. We keken Heidi op een joekel van een kleurentelevisie in de zijkamer en we kregen speculaasjes en chocomel. En als er ooms en tantes waren dan kwamen de gehaktballen op tafel, blokken kaas, pinda’s en nog meer. Een Graai-, en Vreetfeestje noemde ze dat geloof ik.

In de lente was het er nog mooier met Krokusjes in de tuin en nestjes in de Coniferen. Pimpelmeesjes op tafel in de tuin. En dan luisterden we samen naar Caroline Kaart, Klassiek met Caroline, op Radio 4 op een prachtige Philips radio. Dat was nog zo’n apparaat met van die oranje gloeiende buizen er in en Reverbeo.

Als de zomer kwam dan zaten we buiten, de lucht van koffie kwam van binnen, zo gezellig. Of thee met Zaanse Kermis. Een flink glas ranja en dan ging ik weer. Naar het zwembad op het park er naast of samen de bossen in.

Maar het aller-, allermooist was toch de herfst. Dan kropen de muizen weg onder de bladeren om nog wat te eten voor hun winterslaap. Ja de herfst was zonder twijfel mijn favoriete seizoen. Want als we dan weer binnen zaten op te warmen en de open haard werd aangestoken kwamen de Eekhoorntjes. Vlak voor je neus bij het raam. Eekhoorntjes op het gras.

Share this:

Geef een reactie