Een stukje rijden met de brommobiel

Ik vind rijden met mijn brommobiel erg leuk, iedereen weet dat wel onderhand. Vandaag reed ik bij elkaar ongeveer 140 kilometer door het Nederlandse landschap, dat is best veel. Vorige week reed ik op één dag ook al 120 kilometer, Christa haar auto moest weg voor onderhoud en ik haalde haar op en bracht haar er weer heen toen haar auto weer klaar was.

Ik vind het in deze tijd van het jaar eigenlijk nog leuker dan gewoonlijk, lekker in de spits en schemerlicht, alle lampen aan en lekker druk. Het doet mij aan de drukte denken van de feestmaanden als iedereen de cadeautjes gaat kopen en daarna weer terug naar huis moet of terugkomt van bezoekjes aan familie.

Om niet in te zakken zet ik dan altijd lekker hard een muziekje op en de verwarming vol aan. En keihard blijven opletten en alle regeltjes gebruiken die ik bij de rijlessen heb geleerd. Ik zie het nog veel voor mij gebeuren dat mensen dat zijn vergeten: spiegel links, spiegel rechts, spiegel in het midden. Kijken links, kijken rechts, voet van het gas en knipperlichtje en dan kan je afslaan want er zijn geen fietsers (waarvan er nog steeds teveel op rotondes worden aangereden).

Zo kom je veilig thuis.

Wil je meer weten over rijden met een brommobiel? Ga dan naar mijn website Kronkelroutes.nl.

Gerelateerd: De Grote Vriendelijke Reus

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.