Een weekend met vrienden

BlijAfgelopen weekend was ik na een aantal jaren weer in Engeland. Ik heb een paar dagen doorgebracht in Cambridge met een van de beste vrienden die ik heb. Het weer was uitstekend tijdens ons verblijf en we hadden heerlijke maaltijden in verschillende restaurants.

Cambridge, hoewel erg duur, is een van de mooiste steden in Engeland. Bijna het hele stadscentrum bestaat uit gebouwen gebouwd van meer dan honderd jaar en sommige ervan zijn enkele honderden jaren oud.

De eerste avond nadat we geland waren in Stansted besloten we Chili Con Carne te gaan eten in een Tapas restaurant. Ik zag een fles hete saus en ik dacht, hoe erg kan het zijn en ik sprenkelde het op mijn eten. OK, hier is een waarschuwing: wanneer de fles zegt ‘hete saus’ is het ook echt hete saus en doe je dus geen 20 druppels van het spul op je eten.

cholula-hot-sauce
Cholula Hot Sauce

Ik houd van Engeland, ik hou van het eten en de Bitters en Ales. Na het genieten van onze maaltijd, even goed janken en een groot glas bier we liepen door de straten en vonden we een fijne pub, The Cambridge Brew House. Ze maken daar hun eigen bier en het smaakt fantastisch!

Beer-At-The-Cambridge-Brewery
Ale, Misty Wind at The Cambridge Brew House

Cambridge was mooi, hoewel ik daar vaak geweest ben maakt nog steeds een grote indruk op mij, het lopen in de straten tussen vele oude gebouwen.

Cambridge
Cambridge

En Norwich is een andere stad waar ik gewoon van hou. Zo veel uren ik heb er doorgebracht, wandelen in het centrum met mijn vrienden 25 jaar geleden en hier was ik, opnieuw op bezoek. Deze keer we bezochten we het Colman’s Mosterd Museum, evenals het beroemde marktplein en de Peter Mancroft Church.

Norwich
Norwich
Colmans-Mustard-Shop-And-Museum
Colman’s Mustard Shop & Museum

In de avond hebben we mijn goede vrienden in Norfolk ontmoet. Het was heerlijk om hen te zien, samen met ze eten en een paar biertjes te drinken. En het is goed op zich om te beseffen dat ik goede vrienden heb.

Sunday-Roast-Dinner
Sirloin Steak

We waren in The Brick Kiln in Little Plumstead, een pub waar ik vaak de avonden doorbracht en we genoten van een maaltijd met mijn vrienden van toen ik in Engeland woonde, eind jaren tachtig, begin jaren negentig. En waar tot mijn verbazing zelfs na 25 jaar de eigenaar zich mij herinnerde, zijn mond viel open toen ik binnenkwam. Hij schudde mij wel vijf of zes keer de hand terwijl hij zei: “Legend. So good to see you again Leon.”

De laatste dag van onze mini-vakantie gingen we naar Ely om de kathedraal van Ely te bekijken. Bij de ingang we vroegen we toestemming om te fotograferen en zolang we hen beloofden deze niet commercieel te gebruiken was het goed. Ik kan deze foto’s helaas nog niet laten zien omdat mijn eigen MacBook Pro in reparatie is maar ik beloof om ze hier later te laten zien. Dus moet je na een tijdje terugkomen, beloofd? En ik zal ook zeker weer een keer terugkeren naar Engeland. Voor de vriendschap, het eten, de geschiedenis die we samen hebben en nog veel meer. En dat, mijn vrienden, is ook beloofd.