Een wonder

Een tijdje geleden, ik denk begin september, was ik een visje aan het eten hier in Vathorst en kwam er iemand naar mij toe en zegt: “Ik zie dat u hier aan tafel zit en u heeft een wandelstok bij u. Heeft u pijn?”

Dus vertel ik ik hem dat ik sinds 1993 na een ongeluk geen dag meer pijnvrij ben geweest. “Mag ik voor u bidden voor genezing?” vraagt hij. Nou, dat mag je doen maar je moet goed beseffen dat God geen horloge draagt dus het kan ook zijn dat Hij zegt “Dat wil ik best wel doen maar het kàn even duren”.

De beste jongeman gaat vervolgens intensief voor mij bidden aan dat tafeltje op het terras van de visboer. Of ik onmiddellijk vrij kon zijn want pijn was van de duivel en wij waren vrij van de zondeval. Amen. Ik zeg: Wat heb ik je nou gezegd? Het kan even duren, God laat zich niet verzoeken en wij moeten het nog even doen met de gevolgen van de zondeval ook al zijn we vrijgekocht van de zonden, wil niet zeggen dat we uit de penarie zijn. Maar de jongen was niet te vermurwen en zegt dat God heel goed luistert. Dat was ik met hem eens.

Ik heb het verhaal die avond thuis verteld aan tafel en ook uitgelegd dat ik al jaren gestopt ben met bidden voor genezing op staande voet omdat ik gewoon accepteer dat God ook weleens een ander plan met mij kon hebben.

Vrijdagmorgen word ik wakker, normaal een heel ritueel met langzaam op mijn zij, voetjes naar buiten, rechtop, de verplichte kreun en auw! en dan hetzelfde in omgekeerde volgorde bij de plee (en verder heb ik normaal gesproken ook de hele dag door pijn). Maar ik loop soepeltjes naar de wc en kom weer terug en ik zeg Christa, ik heb geen pijn in mijn rug meer! En dat heb ik nog steeds niet.

Ik vind dat een wonder.

Share this:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.


Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Leave a Reply