Het Lasdiploma

Ik zit nu even in de garage van Vollebregt Brommobiel aan de koffietafel. De auto wordt momenteel geopereerd, het Uitlaatspruitstuk is afgebroken en dat moet gelast worden. De deur van mijn auto wilde ook niet normaal meer dicht, daar gaan ze ook wat aan doen.

Achter de muur naar de werkplaats hoor ik lasgeluiden, van dat gezellige geknetter van elektrisch lassen. Ik ruik het ook en er komen herinneringen naar boven aan een schooltijd op het LBO in Amersfoort, het Lasdiploma. Even later komen er van die scheurende metaalgeluiden van de slijpmachine dus ik weet dat er vorderingen worden gemaakt.

Vincent legt even later uit dat er een ontwerpfout zit in dit model waardoor de bocht van de uitlaatpijp klem zit en geen kant op kan als het blok trilt. Dat probleem is nu verholpen en er is ook meteen een modificatie aan het uitlaatspruitstuk gedaan waardoor dit euvel niet meer optreedt.

De deur van mijn auto kan nu met 1 vinger worden dichtgedaan, met een klikje. Ik mag ‘m niet meer slaan zegt Vincent. “Je mag nooit lelijk doen tegen een brommobiel.” Buiten vertelt hij nog even hoe zacht ik de deur nu dicht moet doen, een lesje in fluwelen handschoen-bediening.

Ik rij naar huis en ik weet zeker dat ze niet meer trilt en rustiger rijdt. Top! Echt fijn dat ik ook meteen langs kon komen, goeie zaak!

P.S. Er staat een waanzinnig mooie rode Microcar hier in de showroom, echt iets voor jou!

Share this:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.


Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Leave a Reply