In de media

De laatste tijd zit ik in het vizier van de media, in positieve zin dan, zonder problemen. Toen we in Amersfoort gingen wonen stond er bijvoorbeeld ineens spontaan een leuk artikeltje over mijn nieuwe boek Met jou wil ik oud worden in de Amersfoortse Courant, wat een verrassing was dat! Het leverde ook leuke dingen op zoals deelname aan de verkiezing voor Stadsdichter en ik werd toegevoegd aan het Eemlands Schrijversgilde.

Ik ben een liefhebber van lokaal nieuws dus lokale kranten hebben mijn voorkeur. Maar als je zelf lokaal nieuws wordt en je eigen werk terugziet dan geeft dat toch een extra dimensie aan het lezen van de krant, in dit geval de Amersfoortse Courant. In de afgelopen jaren voordat we hier kwamen wonen werd nieuws over mijn boeken regelmatig opgepikt door Het Streekblad (Zoetermeer editie) en de Haagse Courant en dat was altijd leuk om te beleven en ik geniet altijd van de fotoshoots (dat kan je zien aan de artikelen).

Inmiddels zitten we al weken in een lock down en aan het begin er van, naar aanleiding van een bericht van mij op instagram, kwam ik in de krant met het artikel Hamsteren omdat ik een voorraad eten en ontsmettingsartikelen had gekocht zodat we het een tijdje binnenshuis konden uitzitten. Dat leidde weer tot een interview op NPO5 Radio Max bij Jeroen van Inkel en ook dat vond ik eigenlijk wel stoer.

Deze maand kwam ik ook met mijn andere hobby in het zicht bij -alweer lokaal- met een klein hoekje van pagina 5 in het magazine Beleef Vathorst! wat verder weinig om het lijf had maar wel aandacht gaf aan Kronkelroutes.nl. Ik vind dat erg leuk om te doen voor mensen dus een beetje aandacht voor mijn website voor brommobilisten wordt door mij dan ook erg gewaardeerd.

Het grootste hoogtepunt van april was natuurlijk een hele pagina in de ANWB Kampioen! Gelezen door meer dan 1 miljoen lezers en landelijke aandacht voor Kronkelroutes, dat was toch wel het grootste cadeau van 2020 tot nu toe!

En vandaag had ik dus alweer een fotoshoot in de weilanden bij Vathorst met een -inmiddels bekende- fotograaf van de Amersfoortse Courant want die pagina in de Kampioen was weer gezien door de hen en zij gingen voor een diepte interview met aandacht voor mijn motivatie en nog belangrijker, de doelgroep. Dat artikel kunnen jullie de komende week lezen, ik zal het hier ook erbij zetten. Op een bepaalde manier brengt een lokale krant in mijn beleving toch positiever nieuws.

Ik krijg er zin door om weer leuke dingen te gaan doen, ik heb het schrijven ook weer opgepakt en als de Coronacrisis bezworen is dan ga ik weer nieuwe Kronkelroutes rijden. En ik hoop dat het artikel kan bijdragen aan de opbouw van die groep mensen en een nieuw clubhuis wordt gevonden, in het vizier staan van de pers is dan alleen maar welkom. En zelf vind ik trouwens in de kijkerd staan ook geweldig hoor.

 

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.