Interview NPO Radio 5 – Arbeidsvitaminen

De Coronacrisis duurt nu al zo’n tien maanden en de dagen rijgen zich in een saaie rij aaneen zonder echte afwisseling. Vogels zijn gevlogen naar warmere landen en hier is het koud dus zit ik vooral binnen.

Hoe ontzettend leuk is het dan als je gebeld wordt vanuit de studio van NPO Radio 5 om een interview te geven met Hans Schiffers van AvroTros in De Arbeidsvitaminen.

Dus, waarom dan, hoor ik je bijna denken?

Een tijdje geleden werd het in het lokale nieuws bekendgemaakt dat Gemeente Amersfoort 1000 bomen ging weggeven. We konden uit allerlei bomen kiezen, pruim, kwee, appel en nog meer. Ik koos in goed overleg met Christa voor de Goudreinet want dan konden we die appels in mijn eigen appeltaart verwerken en hadden we allemaal iets aan die boom.

Omdat de gemeente verwachtte dat er wel meer dan 1000 aanmeldingen zouden komen werd vermeld dat alleen de eerste 1000 inzendingen gehonoreerd zouden worden. Uiteindelijk meldden zich 1077 mensen met belangstelling en besloot de gemeente dat iedereen die zich had aangemeld een boom zou krijgen. Gratis. Wat een geweldig leuke actie en wij -de Van Gemeren’s- bedanken hen dan ook voor de boom en alle appels die nog gaan komen.

Ook heel leuk en eigenlijk heel essentieel: van Hart van Vathorst in onze wijk ontving ik een bijenhotel. Want om appels te krijgen moet er ook bestuiving plaatsvinden. Zonder bijen geen appels!

En als je hierboven mijn enthousiasme kan peilen in mijn blog dan begrijp je zeker wel dat ik daar graag over wilde vertellen aan Hans op de radio in De Arbeidsvitaminen. Sowieso een geweldig muziekprogramma, ik ben al jaren een trouwe luisteraar.

En zo werd deze saaie, grijze dag toch weer mooi ingekleurd met een leuk verhaal.

De hele uitzending opnieuw luisteren kan hier. Heb je geen zin om te wachten tot het fragment, dan beluister je de clip hieronder.

Gerelateerd: Interview NPO Radio 5 – Je Dag is Goed