Kronkelroutes, Amersfoort – Ermelo

Brommobiel route Amersfoort Ermelo deel 1Soms moet je net even iets verder rijden met je brommobiel dan dat je durft. Zoals bijvoorbeeld dit ritje van Amersfoort naar Ermelo. Op internet zijn weinig routeplanners te vinden die je de weg wijzen waar je wel met je brommobiel mag rijden en waar juist niet. Ik kan het je ook niet allemaal vertellen maar wel mijn eigen ervaring delen met onderstaande routebeschrijving. Moeilijkheidsgraad 3.

Voorbereiding

De hele route zie je op de hierboven weergegeven afbeelding (deel 1) en onderstaande afbeelding (deel 2). Je kan er op klikken (en dan rechtsboven op het cirkeltje) om deze groot te maken in je browser. Heb je TomTom Go Mobile op jouw mobiele telefoon gebruik die in je brommobiel dan en wijzig bij de instellingen – routeplanning het type naar Kronkelroutes. Op die manier benader je het meest de route die je mag rijden. Pas die nog wel aan hier en daar door punten op de kaart toe te voegen aan de route. Plan je jouw route via Google Maps: geel gekleurde wegen zijn niet toegestaan voor brommobielen! In dit geval is er een kleine uitzondering en dat is een stukje van de Zeedijk, daar mag jij gewoon rijden met een brommobiel.

Routebeschrijving

Vanuit de Amersfoortse wijk Vathorst ga je de weilanden in via rotonde nummer 5 en de Hogesteeg en schuin rechtsaf de Achterhoekerweg. Vanaf daar vervolg je schuin rechts je weg over de keienweg die overgaat in het Groenewegje. Die gaat over in Bontepoort die je doorrijdt tot het eerstvolgende kruispunt. Je gaat linksaf de Bremerseweg op die overgaat in de Arkerweg richting Zeedijk. Voorbij de eerste rotonde (en de enige) ga je de Middelbeekweg op en bijna direct weer linksaf de Arlersteeg in. Halverwege ga je over de A28, jij hebt daar voorrang zoals het Vierkante blauwe bord met pijlen al aangeeft.

Na een kort stukje ga je linksaf verder de Waterweg op. Na de bocht in de weg weer linksaf de Waterweg vervolgen en dan ga je de derde weg rechts, dat is de Kiefveldersteeg. Deze weg gaat over in de Oude Telgterweg waarna je Ermelo inrijdt en je zelf de rest van je route kan plannen naar je bestemming.

Brommobiel route Amersfoort Ermelo deel 2

Share this:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.


Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Leave a Reply