Gepost op

Ons Wekelijks Brood

Ik vind Bakker Jongerius te gek. Het maakt niet uit naar welke bakkerij je van ze gaat, overal zijn ze even vriendelijk. Mijn favorieten voor mijn wekelijks brood zijn de winkels in Seghwaert en Oosterheem in Zoetermeer want daar staat altijd wat te snoepen op de toonbank.

Meestal koop ik vier broden tegelijk want in ons gezin is nooit iemand het met de ander eens als het om brood gaat. De één wil donker volkoren, de ander juist lichtbruin en zelf ben ik een groot liefhebber van Allison’s Wholemeal (with nowt taken out). Jammer dat de anderen dat niet lusten maar goed, als ik vier broden meeneem en er zit ook een Tijger Wit bij dan is iedereen blij met mij.

Vandaag was ik extra blij met ze want ik kon niet op tijd in de winkel zijn. Hun brood is namelijk zo populair dat de lekkerste broden meestal voor de lunch verkocht zijn. Dus vatte ik de moed op om ze al voor de koffie te bellen en alvast te ‘reserveren’. “Geen probleem meneer, komt voor de bakker!” zei het meisje aan de andere kant van de lijn.

Inmiddels kon ik ook de deur uit dus ging ik er op af. Ze herkende mij al aan mijn stem kennelijk want het brood werd meteen op de toonbank getoverd. De buit is dus weer binnen, ons wekelijks brood.

Vier broden van Jongerius


Koop mijn boek Gedichtjes voor het slapengaan, klik op de banner hieronder!

Klik hier om Gedichtjes voor het slapengaan te kopen

Share this:

Geef een reactie