Paniek met de pomp!

Paniek met de pomp vandaag!

Omdat mijn longen nog steeds vol zitten wilde de dokter mij meteen op de praktijk zien maar hoe doe je dat met een infuuspaal? “Kort ‘m dan maar in en kom met de auto.” zegt ze dus ik probeer dat maar onbedoeld komt er een flinke luchtbel in de slang en die wil je absoluut niet in je aders!

Gelukkig gaat dan een alarm af op de infuuspomp en wil die niet meer verder tot er een verpleegkundige of ander medisch geschoold persoon zich mee gaat bemoeien. Maar ik heb haar toch maar weer gebeld en ze kwam er meteen aanvliegen.

Samen hebben we de lijn uit de pomp gehaald en door laten lopen tot de luchtbel precies voor de kraan zat en het infuus gestopt. Vervolgens afgekoppeld, lucht er uit gelaten, weer aangekoppeld.

Daarna heeft ze toch maar even naar mijn longen geluisterd en antibiotica en nog meer dingen voorgeschreven. Paniek over. Ondertussen loopt het infuus er weer door zoals het hoort. Mijn longen doen nog wel zeer.