Smokey and the Bandit

Vanavond is Smokey and the Bandit op televisie. En deel 2 komt er direct achteraan. Ik ga natuurlijk kijken en waarom dat lees je hieronder.

Toen ik 16 jaar was, was dit de eerste film die ik in de bioscoop zag. Ik ben op handen en voeten door het gangetje onder het loket door gekropen zonder te betalen.

Als je dan zo plat mogelijk onder het zware velours gordijn door tijgerde dan kwam er net niet genoeg licht de zaal in zodat de zaalwacht het niet merkte.

In Amersfoort na schooltijd was er in die tijd een film in één van de bioscoopzalen die er nu niet meer zijn. Volgens mij kostte een kaartje een Rijksdaalder toen en die had ik natuurlijk niet.

Natuurlijk ga ik vanavond kijken, zo’n herinnering is te mooi om niet te herbeleven.

Maar ik ga nergens meer onder een gordijn door kruipen hoor op mijn leeftijd.

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.