Wandelstok

Ik loop al jaren met zo’n ding, een wandelstok. Mijn vorige stok, een keurige Derby Walking Stick  die ik jaren geleden kocht in een Engels dorpje ging overal met mij mee, ik kan niet meer zonder nu.

Maar zoals alles slijt is zelfs een Engelse stok op een gegeven moment opgebruikt, er zat een barst in, de lak ging er hier en daar af en de stop was al jaren vervangen door twee andere over elkaar heen want anders kraakte het zo. Dus was het tijd voor een nieuwe.

Een nieuwe stok uitzoeken is voor een Kasteelheer van stand net zo belangrijk als een toverstok uitzoeken voor Harry Potter, het moet meteen de eerste keer de goede zijn want eenmaal op maat gezaagd kan je die niet meer terugsturen. Na het bekijken van heel veel stokken op internet (toch al lastig want kleine plaatjes zeggen niet zoveel) zag ik de website van Gastrock en zocht ik een leverancier voor dat merk. Mijn keus viel op de Goliath Derby want what’s in a name en ik ben al eens Grote Vriendelijke Reus genoemd tenslotte.

Vandaag kwam de stok binnen die ik overigens pas afgelopen zaterdag heb besteld en kon ik eindelijk voor mijzelf zien of dit de juiste keus geweest is.

Het eerste wat ik beetpakte was het begeleidend schrijven (want er was een keurig handschrift te lezen). De brief begon met een feestelijk “Wij hebben voor u een extra dop erbij gedaan meneer Van Gemeren!” en dan kan je bij mij al niet meer stuk eigenlijk. De stok zelf was een aangename verrassing: een mooie matzwart gelakte en handgemaakte wandelstok van beukenhout. Omdat deze stok een grotere diameter heeft dan mijn vorige stok buigt deze ook nog eens niet door als ik er op leun en het handvat is dikker en groter wat absoluut beter aanvoelt.

Met een gewicht van 650 gram is het geen lichte stok maar als je een pondje meer weegt zoals ik heb je ook niet echt de keus voor een lichte stok denk ik, misschien is het tijd om een klein beetje af te vallen. Goed, dat gaat vast niet vanzelf het is dan ook geen toverstok maar ik blijf er de komende jaren maar mooi wel weer stabiel mee rondlopen. En misschien loop ik er wel een kilometertje verder mee door dan met mijn vorige stok, deze krijgt van mij in ieder geval een dikke 10!

 

Geleverd door wandelstok-wandelstokken.nl.

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.