Wie wat bewaart …

BoosIk hou niet zo van weggooien. Niet van eten en niet van spullen. Dingen die bewaard kunnen worden die bewaar ik meestal. Het kan altijd nog een keer gebruikt worden, gelezen of opgemaakt. Ik let altijd op de houdbaarheidsdatum van eten en ik gebruik het netjes nog een paar dagen erna. Zo doe ik dat.

Mijn lieve vrouw is het niet altijd met mij eens, zij vindt de steeltjes van de bloemkool -net als van de broccoli- niet lekker. Oude kleding moet in de Zak van Max en CD’s die niet meer gebruikt worden moeten naar de Kringloop. Zo doet zij dat.

In het afgelopen weekeinde is hier een Grote Schoonmaak geweest. Vuilniszakken vol met kleding zijn naar de container gebracht, dozen vol met oude meuk naar de stort en vergeelde boeken met verouderd taalgebruik zijn verdwenen. Van een paar boeken kon ik geen afscheid nemen, die mocht ik houden. En mijn paarse Corduroy Colbertje (ook zo’n mooi vergeten woord) mocht in de kast blijven hangen. Al mijn modelspoorspullen zijn verplaatst naar een plek waar het niet in de weg staat. En ik ga het ook zeker winnen als het om de LP’s gaat in de woonkamer.

Ik mopperde dit afgelopen weekend wat af. Je kan toch niet zomaar die kinderboeken weggooien! Sommige van die boeken kreeg ik nog vóór mijn zevende verjaardag! Die oude witte hemden van de Hema zijn weliswaar uitgelubberd maar dat is mijn lijf ook, meegroeien heet dat. En je hoeft heus niet boos te worden dat ik die lampekap uit een container langs de straat heb gejat, die was bijna nieuw! Maar waar wij het samen wel over eens zijn is dat alles wat we hebben opgebruikt moet worden totdat het versleten is. Of ver over de datum. Zo doen wij dat.

de_discus

2 thoughts on “Wie wat bewaart …

  1. Haha, heel herkenbaar. Ik zie van veel dingen het nut. En weet wanneer iets stuk altijd iets tevoorschijn te toveren om het te repareren. Maar af en toe eens goed uitzoeken en weggooien ruimt wel lekker op.

  2. Ik ken het wel bij ons is het anders om, man lief gooit met liefde alles weg en ik heb altijd zo iets van wie weet kunnen we er een ander blij mee maken of voor later dat we het dan nodig hebben.

Comments are closed.