Sjaak moest rennen

Op 14 mei 1940 bombardeerden de Duitsers het hart uit Rotterdam. Een kwartier lang vlogen zij over de stad, verbrandden en bij dit bombardement vernietigden zij de vele huizen en de hoop van nog veel meer mensen. Vaders en moeders renden met hun kinderen voor hun leven en voor hen vervloog een kindertijd in vuur en rook. Waar eerder oogjes glommen van plezier bij speelgoed kwam er nu angst en wanhoop daarvoor in de plaats.

Bombardement op Rotterdam

Sjaak moest rennen
Hij was nog maar zo klein
De bommen dreigden hem te achterhalen
En plotseling verging zijn stad
Zijn wereld werd kapotgeschoten
Omdat de vijand hem vergat

Sjaak moest rennen
En om hem heen was vuur
Al zijn speelgoed moest hij achterlaten
Nu verwoestte brand zijn huis
De stenen werden omgeblazen
En muren vielen om in gruis

Sjaak moest rennen
De angst te zien bij hem
In paniek hield hij zijn vader bij de hand
Zonder doel, weg van het gevaar
Waar piloten zonder mededogen
Talloze bommen wierpen daar

Ik bid intens dat God de mensen laat zien dat haat geen plaats mag hebben in de wereld en dat er vrede komt waar oorlog is. Kinderen moeten kinderen kunnen zijn, geen angstige vluchtende wezentjes aan de hand van wanhopige ouders in doodsangst.

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *