Italiaans Kippetje

Met dit receptje kan je makkelijk en snel de blits maken want het is niet moeilijk. Of het echt Italiaans is maakt ook niet echt uit, het is gewoon lekker.
 

Allereerst, wat heb je nodig?

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Olijfolie
  • Kipfileetjes
  • Groene en/of zwarte olijven
  • Reepjes gedroogde tomaat
  • Gegrilde paprika
  • Tomatenpuree
  • Parmezaanse kaas
  • Penne (volkoren)
  • Broccoli
  • Knoflook
  • Champignons
  • Italiaanse kruiden
  • Witte wijn

 

Hoe ga je het maken?

Eerst wrijf je de kipfileetjes goed in met olijfolie. Daarna leg je een vel bakpapier op de bakplaat. Leg de repen gegrilde paprika uit de pot op de bakplaat en daar smeer je een theelepel tomatenpuree over. Leg de kipfileetjes op elk stuk paprika en smeer daar ook weer tomatenpuree op. Snij de knoflook fijn en bestrooi het er mee.
 

Leg hier lekker veel reepjes gedroogde tomaat uit een pot op en bestrooi het met Italiaanse kruiden. Tussen de kipfileetjes leg je wat stukjes champignons die je ook met olie hebt ingewreven en een paar olijfjes (voor de smaak). Verwarm de oven voor op 175 en doe de bakplaat er halverwege hoog in.
 

Zet de oven op 150-160 elektrisch (geen hete lucht anders verbranden de kruiden) en laat alles lekker gaar sudderen op de bakplaat voor ongeveer 30-40 minuten.

Drink een glas witte wijn en ondertussen kook je de penne en de broccoli. Neem hier de tijd voor want het moet pas tegen het einde tegelijk klaar zijn.
 

Haal de bakplaat met de kipfileetjes uit de oven als het klaar is en schep deze over op de borden. bedek ze rijkelijk met de Parmezaanse kaas en doe er de penne en broccoli bij. Garneer het met de olijfjes en champignons, eet smakelijk.
 

Download dit recept in PDF formaat: italiaans_kippetje.pdf
 
 

Meer recepten