Trifle


Voor 10 personen

1 diepe glazen schaal (rond of rechthoekig)
2 pakken Lange Vingers
2 zakken Bitterkoekjes
1 pakje Dr Oetker Jelly aardbeiensmaak
1 pakje Dr Oetker Kookpudding Bitterkoekjes ***
1 pak Koopmans Custard
1 pak slagroom (1/4 liter)
1 doosje Bosbessen
1 doosje Frambozen
1 flesje Amaretto di Saronno
1,5 liter Melk
1 pak Suiker

Bereiding
Voor een Trifle moet je vroeg op de dag beginnen, er zitten diverse pauzes in het proces om de Custard en de pudding te laten afkoelen.

Maak 1 liter Custard. Gebruik hiervoor:
1 liter Melk
65 gram Custard
65 gram Suiker

Meng een beetje warme melk uit de pan met de suiker en de Custard in een kommetje en klop de klontjes er uit. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg dan al kloppend met een garde het mengsel toe. Flink kloppen anders krijg je klontjes. Haal de pan van de kookplaat en klop ondertussen nog even een minuut door.

Beleg de hele bodem van de glazen schaal met bitterkoekjes. Sprenkel hierover Amaretto en giet vervolgens de Custard er over. Wacht een kwartier om de Custard een beetje te laten afkoelen.

Maak de Jelly met een liter kokend water en laat dit een kwartiertje staan. Giet dit vervolgens heel langzaam met een lepel onder de straal over de Custard. Dit doe je zo omdat de Jelly anders door de Custard heen zakt. Laat het geheel een half uurtje staan zodat de Jelly harder kan worden.

Beleg de Jelly met lange vingers.

Maak de Dr Oetker Kookpudding volgens recept op het doosje met een halve liter melk en giet dit zachtjes over de lange vingers in de schaal. Laat dit vervolgens een half uurtje afkoelen.

Maak de slagroom met veel suiker. Doe je dit niet dan wordt deze te slap door de overgebleven warmte in de schaal.

Leg een laag lange vingers op de pudding en smeer met een spatel de slagroom er over. Leg over de slagroom de bevroren Bosbesjes en Frambozen (bevroren zodat de kleur er van niet meteen in de slagroom trekt).

Dek de schaal af met huishoudfolie en zet deze in de koelkast. Te gebruiken op de dag zelf of de dag erna.

*** Variatie 1: Vervang de Bitterkoekjespudding door Dr Oetker Vanillepudding. Beleg dan de bodem met lange vingers in plaats van bitterkoekjes.

 

 

 

 

*** Variatie 2: Vervang de Bitterkoekjespudding door Dr Oetker Chocoladepudding. Beleg dan de bodem met lange vingers in plaats van bitterkoekjes en laat de laag Jelly eventueel weg. Gebruik Chocoladevlokken of Mini Milky Ways om de Trifle af te maken.

 

 

 

 

 

 

*** Experimenteer! Het is heel leuk om een extra laag lange vingers toe te voegen en dan bijvoorbeeld een dun laagje chocoladesaus er tussen.

Download dit recept in PDF formaat: trifle.pdf

Meer recepten